Jacobien Hofstede

Jacobien Hofstede architect STUDIOHECHT

Jacobien Hofstede

JACOBIEN HOFSTEDE

Architect STUDIOHECHT

Jacobien Hofstede (1970) studeerde Bouwkunde aan de TU Delft. Na gewerkt te hebben bij verschillende gevestigde bureaus in Nederland waaronder Architectenbureau Uytenhaak en Heren 5 architecten heeft zij een aantal jaren in Engeland bij Sanya Polescuk gewerkt.  Zij concentreerde zich voornamelijk op kleinschalige projecten in de particuliere sector en was de inspiratie voor de start van een eigen bureau.

In 2008 is zij haar eigen bureau in Voorburg gestart.

De wensen van de opdrachtgever en de locatiemogelijkheden zijn de eerste uitgangspunten bij ieder project. Gezocht wordt naar een optimum waarbij functionaliteit niet uit het oog verloren wordt, maar waarbij ruimtelijkheid, lichtinval en details ook van groot belang zijn.

Iedere verbouwing of nieuwbouw dient een verrijking te zijn van het bestaande. Dit kan ontstaan doordat een ontwerp zich voegt in de bestaande situatie of juist de dialoog aangaat. Het is niet altijd de beste keuze om krampachtig vast te houden aan het bestaande. Juist een nieuwe toevoeging kan een gebouw die gelaagdheid geven die aangeeft dat het er al enige tijd staat en dat het goed in staat is geweest meerdere functies en andere eisen van andere tijden in zich op te nemen. Onderzoek in de vorm van tekeningen of maquettes zal moeten uitwijzen wat in specifieke gevallen de beste oplossing is.

Als aanvulling op haar eigen werkzaamheden in 2012 gestart met STUDIOHECHT, samen met interieurarchitect Petra van Trigt en architect Antonio Cannavacciuolo. Op deze manier ontstond de mogelijkheid grotere projecten te faciliteren en meerdere expertises aan te bieden.

Bekijk hier het CV van Jacobien

Ga naar de website van Jacobien